ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευχαριστήρια λόγια από την Gentle Carousel

By  | 

 

“Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τόσο θερμή υποδοχή στο σχολείο σας. Η επίσκεψη μας, με την ευγενική χορηγία του “Παιδικού Σταθμού Το Τρενάκι” , αποτελεί συνεισφορά και σημαντική υποστήριξη στο έργο του Gentle Carousel στην Ελλάδα και μας βοηθά να συνεχίζουμε”.

 

Λίγα λόγια για την Gentle Carousel στην Ελλάδα

Το “Gentle Carousel” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε ένα σπουδαίο έργο στην Florida της Αμερικής πριν 23 χρόνια. Κάθε χρόνο 30.000 παιδιά και ενήλικες βρίσκουν ψυχολογική υποστήριξη από την ομάδα αυτή η οποία κινείται σε πολλές πόλεις και επισκέπτεται δωρεάν Νοσοκομεία και Ιδρύματα διαφόρων ειδικοτήτων.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα :

Τα αλογάκια κατευθύνονται με το αυτοκίνητο προς τα Ιδρύματα και τα Νοσοκομεία και ανεβαίνουν με το ασανσέρ στους θαλάμους. Με τα αλογάκια οι ασθενείς κάνουν τα πρώτα βήματα έξω από το κρεβάτι, ξεπερνούν τις βαριές θεραπείες, χαμογελούν και πάλι! Με τα αλογάκια τρώμε μαζί.. ακόμα και όταν δεν έχουμε όρεξη, βγαίνουμε βόλτα στο διάδρομο, χαιρόμαστε, ξεχνιόμαστε….
Τα μικροσκοπικά αλογάκια υπηρετούν πολλές γενιές τον ανθρώπινο πόνο με την γλυκύτητα, την υπομονή και την καλοσύνη τους. Είναι εκπαιδευμένα από ειδικούς ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευτικούς και βοηθούν όσους έχουν χάσει την ελπίδα και έχουν κουραστεί από την προσπάθεια, να βρουν Κουράγιο να συνεχίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους επιφύλαξε η μοίρα…
Η ομάδα του “Gentle Carousel” προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό και ουσιώδες: δύναμη ψυχής, κίνητρο, προσπάθεια , συντροφιά, ελπίδα και μοναδικές στιγμές ανεκτίμητης χαράς. Αυτή η προσφορά είναι εντελώς δωρεάν και κάποιες φορές είναι τόσο απαραίτητη όσο και ένα ιατρικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας.

Από την πρώτη επίσκεψη τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες ξεχνούν τον πόνο, αποσπάται η προσοχή τους έστω για λίγο από τις τραυματικές τους εμπειρίες τους, παίρνουν δύναμη και κουράγιο για την επόμενη μέρα.

 

ΣΤΕΛΛΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ

MSc in Management of Educational Organization

Πρέπει να συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιο σας Σύνδεση

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ