ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Arkki School of architecture στο Τρενάκι για μια “Γλυκιά Αρχιτεκτονική”

By  | 

18882028_10154406349421751_5207926215856800470_n

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ήρθε από τη Φινλανδία και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους να τον δημιουργήσουν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Στα εργαστήρια του Arkki τα παιδιά με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

DSC01436

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Arkki school of architecture

Γλυκιά Ζαχαροπλαστική

 

Στο πρώτο ωριαίο      πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά, του προηπιακού και νηπιακού μας τμήματος, είχαν την ευκαιρία να γίνουν,  μικροί “αρχιτέκτονες” και με βάση τα τρίγωνα να δημιούργησουν μια “γλυκιά” κατασκεύη, βασισμένη στις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής.

 

 

DSC01450

η “γλυκιά’ δημιουργία των παιδιών μας

Η Αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται ως μέσο για να βοηθήσει τα παιδιά στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του μέλλοντός τους!

ΣΤΕΛΛΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ

MSc in Management of Educational Organization

Πρέπει να συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιο σας Σύνδεση

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ